Privacy Policy2018-09-27T19:30:21+00:00

Hur behandlar vi din personliga information?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information. 

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter.

GDPR – Dina Rättigheter

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj2018.

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

Sammanfattning av vår informationshantering

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning).

En del av våra betallösningsleverantörer behöver ditt personnr.

När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server hos leverantören av betalningslösningen.

Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

Hur använder vi den här informationen?

Vi använder informationen för att expediera din beställning och för att skapa ett användarkonto på linazacha.se så att du kan komma åt ditt kursmaterial. Vi använder din e-postadress för att kunna fortsätta informera dig om viktig info gällande tillgången till webbsidan, om det t.ex. blir någon teknisk störning, samt viss reklam om kurser och erbjudanden. Vill du inte längre ha information från oss så kan du enkelt via en länk i informationsmailet avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen. Observera att du då inte heller kommer att få utskick som rör den tekniska informationen.

Varför sparar vi information?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

Ta bort din information från vår databas

Du behöver ha ditt användarkonto hos oss för att kunna komma åt ditt kursmaterial. Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på admin@linazacha.se

Vilka system hamnar dina uppgifter i?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla din order, skicka informationsmail till dig och att du ska kunna komma åt ditt kursmaterial.

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa. 

  • WordPress – vår webslösning
  • Woocommerce – vår webshoplösning
  • PayPal – om du betalar med PayPal
  • Handelsbanken – om du betalar med Swish eller betalar direkt till oss.
  • Billmate – om du väljer att betala med Billmate
  • Klarna – om du väljer att betala med Klarna
  • DIBS -om du väljer att betala med kort genom DIBS.
  • Oderland- domän och mailhanteringssystem
  • Outlook- mailhanteringssystem
  • Mailchimp – mailhanteringssystem


Webblösning

Vi använder ett system för vår webshop som heter Woocommerce som är en del av WordPress. Vårt webbhotell Oderland tillhandahåller en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning på www.linazacha.se sker det i Woocommerce.

Din beställning hamnar då i en databas hos vårt webbhotell Oderland som vi och Oderlands tekniker har tillgång till. Oderland förvarar informationen åt oss men använder den inte något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det.

I beställningen finns information om vilka kurser du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.

Shopen skickar ut automatiserade e-mail om att vi mottagit din order, dina användaruppgifter och när vi behandlat din order (kvitto). Din order är behandlad när vi manuellt verifierat din betalning och kontrollerat att du är inlagd på rätt kurs i systemet.
I samband med din kursstart använder vi Mailchimp för att skicka ut välkomstmail med information om hur du loggar in och går kursen.

 

Billmate, Klarna, Dibs, Paypal och Swish

När du kommer till kassan måste du betala för dina kurser. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt kommer en extern betalningsfömedlare få information om ditt köp.

Har du frågor kring hur Billmate, Klarna, Dibs, Paypal och Swish behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren och för Swish din bank. 

Oderland

Vi använder Oderland för hantering av vissa domäner. Det betyder att dina e-mail ibland kan gå via Oderland för att komma fram till oss. 

Outlook

Vi använder outlook för vår kundservice och ordermail. När du mailar till admin@linazacha.se är det alltså Microsofts e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 6 månader efter att vi mottagit dem.

Bokföring

Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: ”De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.”
Bokföring och bokslut hanteras av LRF Konsult i Mariestad.

Dataskyddsansvarig hos linazacha.se

Lina Zacha är dataskyddsansvarig. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till: admin@linazacha.se

Cookies

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg.

Vi använder dessutom Googles tjänster ”Google Analytics” och ”Google Remarketing”. Även dessa tjänster använder cookies. Här kan du läsa mer om vad det betyder för dig.

Information till andra aktörer

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig).

Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

Dina rättigheter

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkgrav.

Du har rätt att bli bortglömd/raderad.
Du har rätt till registerutdrag.
Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade.
Du har rätt till dataportabilitet.
Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.
Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter til Datainspektionen.